Nyelvválasztó

Kapcsolat

Érdi Horvát Önkormányzat

Elnök: Weszelovits Istvánné

Telefon: 06-20/371-6566

Irodánk címe: 2030 Érd,
Alsó utca 1-3.

TÉRKÉP


Email: weszelovits.istvanneREMOVE@gmailREMOVE.com

Kérésére levélben értesítjük programjainkról!

Támogatóink

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Beszámolók

Mohácsi Busójárás

2022.02.27.

Az Érdi Horvát Önkormányzat 2022. február 27-én buszkirándulást szervezett a Mohácsi Busójárásra. A busójárás télbúcsúztató, tavaszköszöntő népszokás, amelyet a Mohács környékére betelepült sokácok hoztak magukkal.

A legnagyobb mulatság farsangvasárnap van, amikor a beöltözött busók elözönlik a várost. Ezen a mulatságon vettünk részt 49 fővel. Megnéztük, ahogy áteveznek ladikon a Dunán, a Kóló térről a busók felvonulását, tamburazenekarok, néptáncegyüttesek bemutatóit a Széchenyi téri nagyszínpadon, tanultunk táncokat, majd a máglyagyújtás után este 7 órakor élményekkel gazdagon visszaindultunk Érdre.

Képes beszámoló >>>


Art et Virtus

2022.02.22.

2022. február 22-én az Érdi Horvát Önkormányzat által szervezett horvát nyelvű óra keretében ellátogattunk a Nemzeti Múzeumba, ahol megnéztük az Art et Virtus című kiállítást.

A magyar és horvát nép közös történelmének állít emléket a Magyar Nemzeti Múzeum nagyszabású időszaki tárlata. A több, mint 800 év eseményeit feldolgozó magyar és horvát történészek, művészettörténészek és muzeológusok által megálmodott kiállításon királyok ereklyéi, a múlt ritka és felbecsülhetetlen értékű kincsei, nemesi családok hagyatékai, illetve a horvát és magyar képzőművészek alkotásai voltak láthatóak.

Képes beszámoló >>>


Pozivnica / Meghívó


Pozivnica / Meghívó


Horvát-Rác bál

2021.10.16.

Bálunkat az idén a szokásos farsang időszaka helyett ősszel a Nemzetiségi napunkat követően tartottuk meg.

Nagy örömünkre a Horvátországból érkezett vendégek is és a már hónapok óta vágyódó közönségnek is lehetősége volt táncos a kikapcsolódásra. A bál hangulatát a Felsőszentmártoni Podravka Band zenekar biztosította. Nagyon kellemes estét tölthettünk el ismét a vendégeinkkel.

Képes beszámoló >>>


Nemzetiségi nap

2021.10.16.

Az idén 10.16-án kerül sor a Nemzetiségi napunk megszervezésére. Nagy örömünkre, meghívásunkat elfogadva többek között Horvátországból, Selcéből is érkeztek vendégek.

Énekkaruk -KUD NEVEN SELCE- és fúvós zenekaruk - LIMENA GLAZBA SELCE- zenés felvonulással kezdték meg műsorukat majd a tengermelléki népszokásokat is felelevenítették az utcai közönségnek.

Az téren zajló műsor után a művelődési központ színháztermében folytatódott a tartalmas program. Fellépőink voltak a Horvát hagyományőrző tánccsoport Budapestről, a Tököli férfikórus és az Érdi Igraj kolo tánccsoport. Műsorunk után állófogadással és elő zenés táncházzal folytattuk a rendezvényünket.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a nagymértékű segítséget a Város vezetése részéről a Bp. XIII. ker.-i Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szoros együttműködését és nem utolsó sorban a Művelődési ház dolgozóinak, barátainknak a rendezvényünk sikeréhez való hozzájárulását!

Képes beszámoló >>>


Szent Mihály nap

2021.10.03.

Hagyományainkhoz híven az idén is hívő közösségünkkel és az Ercsiből érkezett Jorgováni női kórus szép énekeivel ünnepelhettük meg a Szent Mihály napot. A Szent mise után az összegyűlt vendégekkel egy nagyon kellemes baráti együttléttel tettük emlékezetessé ezt a szép napot.

Ezúton is köszönjük Mojzer György Gyuri atyának a lelki táplálékot és a Jorgováni női kórus részvételét!

Képes beszámoló >>>


Szüretelés és ünnep az Ófalusi pincesoron

2021.09.18.

Immár több éve csatlakozunk az Érd Ófaluban szervezésre kerülő városi ünnephez. Az idén erre 09.18-án került sor.

A délutáni rendezvényt megelőzően több ízben rész vettünk a Hudák pincészet szüretelésén, zene a napon nemzeti viseletben tettük a dolgunkat. A délután kezdődő családi napon mi is helyt kaptunk a Dávid pincében ahol méltóan fogadtak minket és mindent megtettek a kényelmünk érdekében.

A délután alkalmával sok vendéget fogadtunk és Blahó Mártika vezetésével horvát táncházba hívtuk az érdeklődőket. A jó hangulatot a hirtelen megeredt eső sem tudta elrontani! Ismét egy szép, emlékezetes napot tölthettünk együtt az érdeklődő vendégeinkkel.

Képes beszámoló >>>


Vendégek fogadása Budapestről

2021.09.17.

Óbuda-Békásmegyer Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és kísérő vendégeinek fogadása történt 2021.09.17-én.

Programunk alkalmával megmutattuk Érd Ó-falújában található Kápolnát, melynek a falán ma is látható a Dunai árvíz nagysága, majd ezután a Török időkből megmaradt a Minaretet és végül a Szt. Mihály templomot. A program alkalmával megkötöttük az Együttműködési megállapodást,amely értelmében közös programokat szervezünk. A kellemesen telet délutánt egy fergeteges táncház követte, amely az Érdi Földrajzi múzeum kertjében volt megtartva.

Ezúton is köszönjük a Hudák pincészetnek a hely biztosítását és a kitűnő házigazda szerepet.

Képes beszámoló >>>


Táncház

2021.09.17.

2021.09.17-én megtartottuk az év első táncházát amely nagyon jól sikerült.

A hosszú szünet után végre kimozdulhattunk és a Tököli Kóló zenekar kíséretében egy fergeteges táncesttel sikerült az érdeklődőket szórakoztatnunk.

Ezúton is köszönjük a fáradhatatlan zenészeknek és a sok vendéknek a jó hangulatot és a  részvételt!

Képes beszámoló >>>


Zarándoklat Ercsibe Mária ünnepén

2021.08.14.

A hagyományainkat ápolva az idén 08.14-én ismét elzarándokoltunk Ercsibe, ahol egy nagyon szép Mária napi búcsún vettünk részt.

A  horvát nyelvű Szent mise után a Közösségi házban élvezhettük a Barcsról érkezett vendégek elő zenés műsorát és a házigazda Zorica tánccsoport előadását.

Ezúton is köszönjük a meghívást és a kellemesen eltöltött együttlétet.

Képes beszámoló >>>


Selce

2021.07.15–18.

Az idén ismét, hagyományainkat ápolva 07.15-07.18-ig emlékezetes, szép napokat töltöttünk el az Adria partján fekvő Selce városban. Programjaink alkalmával elhajóztunk a KRK szigeten található Vrbnik városba ahol kellemes sétát tettünk a patinás, skanzen szerű városnegyedben. Vendéglátónknak köszönhetően, nem kis meglepetésünkre még egy kisvonat is a rendelkezésünkre állt, hogy minél hangulatosabbá tegye az ott létünket. Programunk során egy szép vendéglőben lehetőségünk volt a speciálisan elkészített sonka a "prsut " és a nevezetes helyi borok kóstolására.Sajnos a közeledő vihar meggyorsította a visszautunkat, de ennek ellenére jó kedvvel és szép emlékekkel hagytuk el KRK sziget egyik gyöngyszemét!

Utunk során ellátogattunk Senj városba ahol megtekintettük a Senji várat azaz a Nehaj erődöt. Az erőd a Trbusnjak hegyen helyezkedik el, körülötte az óváros. 1558-ban épült, Ivan Lenkovic kapitány határőrvidéki felügyelete alatt. 2-3 méter széles falai ma is hűen bizonyítják az erőd egykori feladatait. A sok lőrés és a tetején lévő  kilátó hely biztosította az őrök részére a környező tenger és szigetek felől érkező  fény és füstjeleket, melyek olykor a veszélyre hívták fel a figyelmet. A jelenben kulturális és zenei rendezvények, tudományos találkozok és más események helyszíne. Az időjárásnak köszönhetően sokat fürödhetünk a tengerben.

Ezúton is nagyon köszönjük barátainknak és vendéglátóinknak a szervezést és a testi-lelki jóléthez való önzetlen hozzájárulást!

Érdi Horvát Önkormányzat

Képes beszámoló >>>


2020.12.04.

A 478/2020. (XI.3.) számú kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel az Érdi Horvát Önkormányzat 2020-ban nem tart személyes közmeghallgatást.

Az Érdi Horvát Önkormányzat e-mail-ben várja a lakosok kérdéseit december 10-től december 17-ig a weszelovits.istvanneREMOVE@gmailREMOVE.com e-mail címre!


Rác est az Érdi Szepes Gyula Művelődési házban

2020.10.17.

Az idei évben is jó hangulatban zajlott le az őszi rendezvényünk. Ez alkalommal a rác népcsoport történelméről Szilágyi József történész tartott nagyon színvonalas előadást, majd ezt követően egy ételkülönlegességet "papulét" a rác konyha babos ételét és a " rác ürmöst", amely egy fűszeres borkülönlegesség kóstolhattak a vendégek. Az előadás és az étel-ital kóstolás után Halász Laci Tököli zenész műsorával, élő zenés táncházban szórakozhattak a vendégek.

Minden kedves vendégnek köszönjük a részvételt és az est sikerét!

Képes beszámoló >>>


Szent Mihály nap

2020.10.04.

2020.10.04-én Érd Ófalu Szt. Mihály templomban szentmise keretében sírkő és zászlószentelést tartottunk.

Idén 400 éve, hogy a délszláv népek hazánkba vándoroltak, többek között a rác közösségek. Ezzel a jubileumi ünneppel egybe kötve tartottuk meg a Szent Mihály napi búcsút. Erre a szép alkalomra - Dr. Romics Imre professzor és Dr. Szilágyi József történész kezdeményezésére, az Érdi Horvát Önkormányzat támogatásával - a régi temetőből rác leszármazottak sírkövei is át lettek telepítve a templomkertbe. A sírkövek rendbehozatalával méltó emlékhelyre kerültek. Dr. Romics Imre professzor megemlékező beszédet tartott az Érden élő nemzetiségekről, Dr. Szilágyi József pedig a délszláv népek letelepedéséről tartott történelmi megemlékező beszédet.

Erre az alkalomra zarándok zászlót készítettünk, mely a sírkövekkel egyetemben felavatásra, ill. megszentelésre került.

Ezúton is köszönjük az önzetlen segítséget és a hívő közösség részvételét ezen a szép ünnepélyes napon.

Külön köszönet Mojzer György atyának az előkészületekben nyújtott segítségéért és a meghitt szertartásért.

Képes beszámoló >>>


Budapest XXII.ker. Nemzetiségi nap

2020.09.20.

Az idei évben is meghívást kaptunk és örömmel vettünk részt a  XXII. kerületi Nemzetiségi napon, amely a Nagytétényi Czifra közösségi házban volt megtartva. A rendezvényen ismét bemutathatta műsorát az Érdi Igraj kolo tánccsoport. Ezúton is köszönjük a meghívást és a szíves vendéglátást!

Képes beszámoló >>>


Pozivnica / Meghívó


Pozivnica / Meghívó


Selce

2020.07.16.

Az idei évben, július 16-tól 19-ig  ismét elmentünk a Horvátországi barátainkhoz Selcébe.

Szép  tartalmas napokat töltöttünk együtt. Részt vettünk egy szép hajókiránduláson. A kirándulás alkalmával eljutottunk Baska-ba, Rab szigetre és és Goli szigetre ahol láthattuk a történelem szomorú hagyatékát.

Hálás szívvel köszönjük Iván Jelisitsnek és barátainak a szíves fogadtatást és a gondoskodást!

Szeretettel gondolunk rájuk!

Képes beszámoló >>>


Mohácsi Busójárás

2020.02.23., Mohács:

Hagyományainkhoz híven az idén is részt vettünk a Mohácsi Busójáráson. Az idén február 23-án 49 fővel, külön busszal mentünk.

A program ismét nagyon sikeres volt, sok élménnyel jöttünk haza. Ezúton is köszönünk mindent a szervezőknek és a Mohácsi közösségnek!

Képes beszámoló >>>


Horvát-Rác Bál

2020.02.16.

A idén, február 15 én szerveztük meg a Rác-Horvát bálunkat, méltó helyszíne volt az Érdi Szepes Gyula Műv.Kp.

Nagy örömünkre szolgált, polgármesterünk, Dr. Csőzik László horvát nyelvű köszöntője, amellyel méltán meglepte a közönséget. Elmondása szerint bajai származású és családjában vannak sokác horvátok, ennek köszönheti a nyelv ismeretét.

Megtiszteltek minket jelenlétükkel városunk képviselői, többek között, parlamenti képviselőnk Dr. Aradszky András a budapesti horvát önkormányzat képviselői és a környék városaiból érkező szórakozni kívánó vendégek is.

Az est fellépői voltak a Jorgováni női kórus és a Zorica tánccsoport Ercsi városból és a házigazda "Igraj kolo" tánccsoport.A talp alá valót a Tököli Kolo zenekar játszotta. Az est nagyon jó hangulatban telt el, közel 150 vendéggel hajnalig roptuk a kolot. Ezúton is köszönet mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult az est sikeréhez!

Képes beszámoló >>>


Pozivnica / Meghívó


ALSÓ UTCAIAK UTCABÁLJA

Hagyományaink szerint az idei évben is megszervezésre került az Alsó u-i utcabál és környékbeli rácok találkozója. A rendezvény 2019.08.31-én volt. Vendégeink és egyben fellépőink is voltak Ercsiből a Zorica tánccsoport, Tökölről a Komsije népdalkör és az elmaradhatatlan Igraj kolo Érdi tánccsoport. A környező településekről is érkezetek érdeklődők.

A műsor végén sok érdeklődőt sikerült bevonni a délszláv hangulatú táncházba. Vendégeinket a horvát recept alapján készült sarma azaz töltött káposzta várta. A délután folyamán még más ételek is készültek az egyesületek és a baráti társaságok jóvoltából, akik ételkóstolóval is szolgátak, volt lecsó, halászlé és pörkölt is. A délután folyamán főzőversenyre is benevezhettek. Az est további hangulatát ismételten a Tranzit zenekar biztosította.

A gazdag műsor és a jó szervezésnek és természetesen a kedvező időjárásnak köszönhetően nagyon jól érezte magát minden résztvevő vendég. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a fellépőknek a látványos műsorukért és a szervezésben segítséget adó barátainknak az önzetlen munkájukért.

Képes beszámoló >>>


ULIČNI BAL / ALSÓ UTCAIAK UTCABÁLJA


Selce napok

Az idei évben önkormányzatunk és az Igraj kolo tánccsoport meghívást kapott Horvátországba, Selcébe, a Selce napok rendezvényeire, amely július 12-13-ig volt megtartva.

Nagy örömmel mentünk és vettünk részt a felvonuláson, az est programja során az Igraj kolo tánccsoport bemutathatta műsorát, amely nagy sikert aratott. Gyönyörű és tartalmas napokat tölthettünk el együtt ezen a csodás helyen!

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket vendéglátónknak, Ivan Jelisicsnek, a szervezőnek Tei Car Reljac-nak, Ivo-nak és nem utolsó sorban Drajkó Péternének a szeretetükért és a sok gondoskodásért!

Képes beszámoló >>>


Szőlővirág ünnep

Minden év májusának utolsó napjaiban, a szőlő virágzás idején kerül megrendezésre ez a szép program. A rendezvény szervezője a Pincetulajdonosok Egyesülete, helyszíne minden alkalommal az Érdi Mély úti pincesor, az idén 06.01-re szerveződött..

Ezen a rendezvényen kezdetektől fogva részt vesz az Érdi Horvát Önkormányzat is. Műsorunkat az idén is az Érdi Igraj kolo tánccsoport színesítette. A vendégeink fogadására, Csicsics Norbertnek köszönhetően ismét az Ő pincéjében kaptunk helyet,csevapcsicsával, töltött káposztával és egy kis borral kínáltuk az érdeklődő ,kóstolni érkező vendégeket.

A színpadon gazdag, színes műsort láthattak az érdeklődők.Nagyon kellemes,jó hangulatú délután töltöttünk el mindannyian.

Tovább a galériához >>>


Pozivnica / Meghívó


Mohácsi Busójárás

2019.03.03, Mohács:

Hagyományainkhoz híven az idén is részt vettünk a Mohácsi Busójáráson. Az idén március 3-án 54 fővel, külön busszal mentünk.

A program ismét nagyon sikeres volt, sok élménnyel jöttünk haza. Ezúton is köszönünk mindent a szervezőknek és a Mohácsi közösségnek!


Horvát-Rác Bál

2019.01.26.

Hagyományainkhoz híven az évnyitó bálunkat 2019.01.26-án rendeztük meg. Mint minden évben, most is nagyon sikeres jó hangulatú rendezvényt tudhatunk magunk mögött.

Műsorunkat gazdagította az Érdi Igraj kolo tánccsoport. Bálunkon közel 200 vendég vett részt a jó hangulatú, hajnalig tartó mulatságot a Felsőszentmártoni Podravka Band zenekar biztosította.

Ezúton is hálásan köszönjük a fellépőinknek, zenekarunknak és a bálozni érkező vendégeinknek a jó hangulatú est sikerét!


Könyvek

Könyvtárban kikölcsönözhetőek a következő könyvek:

 • Horvát-Magyar, Magyar - Horvát szótár
 • Horvát nyelv középfokon I. II.
 • Földrajzi kifejezések

A fenti könyvek korlátozott példányban vannak.


Az Érdi Újság beszámolója a Rác Bálról

Érdi Rác Bál Meghívó /2019. január 26./


Horvát Nemzetiségi Nap Pécs

2018. november 17-én részt vettünk a pécsi Horvát Nemzetiségi Napon.

Tovább a galériához >>>


Horvát kultúrális est a XIII. kerületben

Kedves Elnök asszony!

Még egyszer szeretném megköszönni Önnek és az “Igraj kolo” táncegyüttesnek, hogy elfogadták meghívásunkat és műsorukkal emelték a XIII-ik kerületi” Horvát Est” színvonalát.

Csatoltan küldök pár darab képet a fellépésükről. További munkájukhoz sok sikert és egészséget kívánok!

Romácz László elnök

XIII. Kerületi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat

www.horvatxlll.hu

Tovább a galériához >>>


2018

Rác séta Érden

2018.10.27-én a Budapesti Balkán Egyesület szervezésében rác sétára hívták az érdeklődőket, önkormányzatunk segített a szervezésben és végig kísérte a sétát. Ábel András, helyi lakos kalauzolta végig a közösséget. A séta alkalmával Érd- Óváros nevezetességeit láthatták a résztvevők.

Többek között a Szt. Mihály templomot, kertjében a Bogner Mária Margit emlékhellyel, a Szt. Mihály artézi kutat, amely iható gyógyvízzel szolgál, a Szapáry pincét, a Szapáry kastélyromot, a Minaretet és végül a Fogadalmi kápolnát.

A kellemes séta végén finom ebédet és helyi borokat kóstolhattak Hudák Mihály borász pincéjében. Programjukat az Érdi Horvát Nemzetiségi délutánon való részvétellel folytatták. A délután folyamán horvát nemzetiségi műsort láthattak és hangulatos táncházban sajátíthatták el a táncokat.

Tovább a galériához >>>


Horvát Nemzetiségi Nap - 2018.10.27.

Az idei Horvát Nemzetiségi Nap különleges volt az Érdi rác-horvátok életében. Sikerült egy szép, tartalmas kulturális rendezvényt létrehozni, amelyen találkozhattak az országunk különböző régióiban élő horvátok. Bemutatkoztak a nyugat magyarországi Gradistyei horvátok a látványos előadásukkal, a környékbeli rácok a gazdag műsorukkal.

Jelen voltak Tököli kórusok, Ercsiből tánccsoport és a rác kórus, nem utolsó sorban pedig az érdi Igraj kolo tánccsoport. A tartalmas műsor után élő zenés táncházban szórakozhattak a vendégeink, melyet a Tököli Kolo zenekar kísért.

Megtisztelő volt számunkra, hogy itt volt az Országos Horvát Önkormányzat elnöke, Iván Gugán, a parlamenti horvát szószoló Szolga József, Dr. Aradszki András parlamenti képviselő, városunk polgármestere T. Mészáros András és Simó Károly alpolgármester. A galéria teremben bemutatásra került a Bp. XXII. ker.-i Horvát Nemzetiségi Önkormányzat fotókiállítás, mely Horvátországot mutatta be és a XIII. ker.-i Horvát Önkormányzat horvát népviseletbe öltöztetett babái.

Természetesen nem maradhatott el a vendéglátás sem, az asztalon megtalálhatóak voltak a horvát konyha nevezetességei, csevap, szárma ez utóbbi hasonló a nálunk ismert töltött káposztához. Továbbá sütemények, borocska, hogy senki ne maradjon szomjas.

Hálásan köszönjük a fellépőinknek műsoraikat, a vendégeinknek a részvételt és mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és ezzel nagymértékben hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

Tovább a galériához >>>


Alsó utcai utcabál - 2018.08.25.

Idén is megrendezésre került az Alsó utcai utcabál és környékbeli rácok baráti találkozója. Hagyományok szerint az Érdi Horvát Önkormányzat is támogatója ennek a nagyszabású rendezvénynek.

Az idén horvát recept szerint készült töltött káposztát, azaz Szármát kínáltunk a vendégeknek. Az Igraj kolo tánccsoport ismét bemutatta műsorát és táncházat szervezve szórakoztatta a közönséget.

Az idei évben minden hónap 2. pénteki napján 18 órától 20 óráig táncházzal várjuk az érdeklődőket.

Helyszín: Ó-falú Közösségi Ház

Címe: Érd, Fő u. 42. /a volt Általános Iskola/

Tovább a galériához >>>


Ercsi Mária napi zarándoklat - 2018.08.10.

Önkormányzatunk a hagyományai szerint az idén is részt vett az Ercsiben a Mária napi búcsún. Horvát nyelvű Szent misével kezdődő program után a Művelődési házban folytatódott az ünneplés. Az Igraj kolo tánccsoport műsorával színesítette a rendezvényt.

Ezúton is köszönjük a szíves fogadtatást!

Tovább a galériához >>>

A képek forrása: Gohér Krisztina – Horvát Újság


Nemzetiségi nap

2018.06.16-án rendeztük meg a Budapest XVIII. -i Horvát Nemzetiségi napot. Erre a szép tartalmas rendezvényre a Bókay kertben került sor.

Az idei évben az Érdi Horvát Önkormányzat is meghívást kapott az általa támogatott Igraj kolo tánccsoporttal. Ezúton is köszönjük a szíves fogadtatást és a kellemes délutánt, ahol lehetőséget kaptunk a bemutatkozásra.

Tovább a galériához >>>


Nemzetiségi fesztivál

2018.06.09-én meghívást kaptunk a Budapest XXII.ker. Nemzetiségi napjára.Önkormányzati képviselőinket elkísérte az Igraj kolo tánccsoport is,amely szép hagyományos táncával színesítette a vendéglátók műsorát.Ez alkalommal Horvátországi fotók kiállítása is megtekinthető volt ,melyet a XXII ker.-i Horvát Nemzetiségi testület,az Emberi Erőforrás Minisztérium pályázati támogatásból valósított meg.

Terveink szerint kiállított fotók, október 27-én a Érdi Horvát Nemzetiségi napon bemutatásra kerülnek. Ezúton is köszönjük a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat !

Tovább a galériához >>>


Szőlővirág ünnep

Minden év májusának utolsó napjaiban, a szőlő virágzás idején kerül megrendezésre ez a szép program.A rendezvény szervezője a Pincetulajdonosok Egyesülete, helyszíne minden alkalommal az Érdi Mély úti pincesor,az idén 05.26-ra szerveződött..

Ezen a rendezvényen kezdetektől fogva részt vesz az Érdi Horvát Önkormányzat is. Műsorunkat az idén is az Érdi Igraj kolo tánccsoport színesítette. A vendégeink fogadására, Csicsics Norbertnek köszönhetően ismét az Ő pincéjében kaptunk helyet,csevapcsicsával, töltött káposztával és egy kis borral kínáltuk az érdeklődő ,kóstolni érkező vendégeket.

A színpadon gazdag, színes műsort láthattak az érdeklődők.Nagyon kellemes,jó hangulatú délután töltöttünk el mindannyian.

Tovább a galériához >>>


Mohácsi Busójárás

Hagyományainkhoz híven az idén is részt vettünk a Mohácsi Busójáráson. Az idén február 11-én 56 fővel, külön busszal mentünk. A program ismét nagyon sikeres volt, sok élménnyel jöttünk haza.

Ezúton is köszönjük a szervezőknek és Mohácsi közösségnek !

Tovább a galériához >>>

Rác-Horvát bál 2018

2018.01.27

Megtartottuk a 16. Rác-Horvát bálunkat. Az idén fellépőink voltak a Komsije népdalkör Tökölről és az Igraj kolo Érdi tánccsoport. A bál hangulatát a Felsőszentmártoni Podravka Band zenekar kitűnően biztosította .

Tovább a galériához >>>


2017

Adventi szentmise

2017.12.23-án részt vettünk Ófaluban az Adventi szentmisén és az azt követő sétán

Tovább a galériához >>>


Dunamenti rácok találkozója

2017.10.21.

Az Érdi Szepes Gyula Művelődési házban megrendezésre került a IV. Dunamenti rácok találkozója. Érd volt a házigazda.

Fellépőink:

 • Bátyai Hagyományorzó és Horvát Nemzetiségi Egyesület
 • Kalocsai Ruzsice asszonykórus
 • Jorgováni Rác kórus Ercsiből
 • Zorica Tánccsoport Ercsiből
 • Tököli Rác férfikórus
 • Tököli Komsije Népdalkör
 • Érdi Igraj kolo Tánccsoport
 • „Babra” zenekar

Tovább a galériához >>>


Horvátországi kirándulás

2017.09.22-09.26.

Horvátországi kirándulást szerveztünk, melyre 58 fővel, külön busszal mentünk.

Úticélunk Isztriai sz-t volt. Útközben megnéztük a Postojnai cseppkőbarlangot, ellátogatunk Brijuni szigetekre, Pula városba, megnéztük a Limski fjordot.

Rovinjban a szállásunk helyén szíves vendéglátásban volt részünk, melyen a Horvát szervezőnknek köszönhetően nagyon jól éreztük magunkat. Ezúton is köszönjük Ivan Jelicsicsnek és a házigazdánknak a Raiko-nak.

Tovább a galériához >>>


Utcabál

2017.08.26.

Érden az Alsó u-i Utcabálon szervezőként voltunk jelen. Fellépőink voltak a Tököli Komsije népdalkör, a Zorica tánccsoport Ercsiből és az Igraj kolo Érdről.

Sok vendég között a környékbeli Rác-horvát vendégek is voltak, a műsor végén együtt jártuk a város vendégeivel a nemzeti táncunkat a kolót.

Tovább a galériához >>>


Nemzetiségi nap a Cziffra Kultúrális Központban

2017.06.09

Részvétel a Budapesti XXII. kerületi Nemzetiségi Napon fellépett az érdi „Igraj kolo” táncegyüttes is. A rendezvény alkalmával került sor az Együttműködési Megállapodás aláírására a Bp., XXII. ker-i Horvát Önkormányzat és az Érdi Horvát Önkormányzat között.

Tovább a galériához >>>


Nemzetiségi fesztivál

2017.05.28.

Részt vettünk a Bp. XIII.ker.-i Nemzetiségi fesztiválon. A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat hívta meg a tánccsoportunkat fellépésre és vendégül is láttak minket. Nagyon jól éreztük magunkat.

Tovább a galériához >>>


Szőlővirág ünnep

2017.05.27.

Érd Ó-faluban a pincesoron, a Szőlővirág ünnepen a Nemzetiségi Önkormányzatok szervezőként és vendéglátóként is jelen voltak.

Az Érdi Horvát Önkormányzat nemzeti étellel és borocskával kínálta vendégeit a pincesoron található Csicsics pincében. Az Igraj Kolo tánccsoport műsorával színesítette a programot.

Tovább a galériához >>>


Részt vettünk a Mohácsi busójáráson

2017.02.26.

Részt vettünk a Mohácsi busójáráson. Külön busszal, 78 fővel. A programnak nagy sikere volt.

Tovább a galériához >>>


Rác-Horvát Bál

A rendezvény 2017.01.28-án volt. Kb.250 vendéggel jól sikerült bál volt.

Fellépőink voltak: Ercsiből a Zorica tánccsoport, Jorgováni ráckórus és az Érdi Igraj Kolo tánccsoport. A bál hangulatát a Felsőszentmártoni Podravka Band biztosította.

Tovább a galériához >>>